In 5 stappen uw woning verkopen!

WoonGoed geeft u graag persoonlijk advies

Zo verkoopt u in 5 stappen uw woning!


Waar moet u allemaal op letten en welke stappen moet u doorlopen? Bij WoonGoed helpen wij u bij het verkopen van uw huis. Hier leest u welke stappen u moet doorlopen om uw woning verkoop klaar te maken!

Vraagprijs bepalen

Het bepalen van de vraagprijs is erg belangrijk, u wilt immers een zo hoog mogelijk bedrag voor uw woning ontvangen. Echter, wanneer u te veel voor uw woning vraagt, zal er weinig belangstelling zijn. De waarde van uw woning en de vraagprijs zijn niet gelijk aan elkaar.

Bij het bepalen van de vraagprijs is er rekening gehouden met de mogelijkheid om te onderhandelen. Ook speelt de locatie en gewildheid van de woning een rol. Op basis van marktgegevens uit de omgeving kunnen wij de vraagprijs van uw woning berekenen, ook is het mogelijk om uw woning te laten taxateren.

Energielabel

Een woning in Nederland wordt voorzien van een energielabel. Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig een woning is. De labels lopen van A tot en met G. Wanneer u uw woning verkoopt is het verplicht om een definitief energielabel aan te vragen. Officieel hoef je dit label pas te overhandigen tijdens de overdracht bij de notaris. Toch wil de koper meestal vroegtijdig inzicht hebben in de werkelijke energiezuinigheid van een woning. Vraag daarom op tijd het definitieve energielabel aan. Vanaf 1 januari 2021 geldt een nieuw uitgebreid energielabel voor huizen. Voor bestaande woningen moet er een energieadviseur langskomen die de woning keurt. Was u voor 1 januari 2021 al in het bezit van een definitief energielabel, dan is deze vanaf de ontvangstdatum 10 jaar geldig. Meer informatie over het energielabel vindt u op deze pagina.

Communicatie

Om u woning te verkopen is het plaatsen van een bord in de tuin niet genoeg. U dient online goed te communiceren met potentiële kopers.  Om u woning goed te presenteren is goede content erg belangrijk. Samen met u zorgen wij voor een duidelijke omschrijving van de woning, de omgeving en de kenmerken van het huis. Ook is een uitgebreide fotoreportage van belang om uw huis te verkopen! WoonGoed helpt u graag bij het creëren van content voor de verkoop van uw huis, wij zorgen onder andere voor een fotoreportage, een duidelijke omschrijving, plattegrond(en) van de woning en plaatsing op Funda en social media. 

Uw woning verkoop klaar maken

Om uw woning volledig verkoop klaar te maken zorgt u ervoor dat de woning opgeruimd en schoon is. Door de woning op te ruimen lijkt deze groter! Ook is het van belang dat de tuin netjes onderhouden is zodat deze er gezellig uit ziet. Maak de woning schoon en repareer eventuele gebreken.

Bezichtigingen inplannen

Wanneer de eerste potentiële verkopers zich melden, kunt t samen me ons de bezichtigingen inplannen (ook op zaterdag en zondag). Wij zorgen ervoor dat de kijkers ontvangen worden en de potentiële kopers worden voorzien van informatie over de woning door middel van goede brochure.

WoonGoed begeleid u graag bij het verkopen van uw woning!

  • Verkoopadvies
  • Maken van fotoreportage
  • Maken van een beschrijving
  • Maken van een plattegrond
  • Opstellen van een brochure
  • Plaatsing op Funda.nl
  • Opstellen van een koopovereenkomst

Mail ons