Student en op kamers: welke verzekeringen heb je nodig?

Studenten verzekering, hoe werkt het en welke verzekering heb je nodig? Wij leggen het jou uit!

Ben jij student en woon je op kamers of ben je van plan om op jezelf te gaan wonen? Wanneer je uit huis gaat moeten er veel zaken geregeld worden, maar hoe zit het met verzekeringen? Wat zijn de gevolgen van diefstal, brand of aansprakelijkheid en welke studenten verzekering heb je nodig? Wij leggen het jou uit!

Meeverzekerd met je ouders

Wanneer je op jezelf gaat wonen zijn er een aantal zaken waarop je meeverzekerd bent met je ouders. Dit zijn bij Klaverblad de reisverzekering, aansprakelijkheidsverzekering, de rechtsbijstandverzekering en de gezinsongevallenverzekering. Er zijn wel twee belangrijke voorwaarden:

  • Je volgt een voltijd studie.
  • Je bent niet ouder dan 28 jaar (dit geldt alleen bij de reis- en ongevallenverzekering).

Kortom, als je op jezelf gaat wonen, studeert en niet ouder dan 28 bent, dan ben je voor bovenstaande verzekeringen met je ouders meeverzekerd (mits zij deze hebben afgesloten, vraag dit voor de zekerheid na). Een verzekering die nooit meeverzekerd is, is de inboedelverzekering.

Inboedelverzekering voor studenten

Studentenwoningen zijn erg geliefd onder inbrekers. Dat is ook niet gek, vaak ontbreekt een goede beveiliging, worden ramen en deuren niet goed afgesloten en is er zeer zelden een alarminstallatie. Ook valt er veel te halen in een studentenhuis. In tegenstelling tot een normale gezinswoning, vind je bij een studentenhuis in elke kamer een tv, laptop en smartphone. Daarom is voor veel studenten een inboedelverzekering onmisbaar!

Een inboedelverzekering kun je snel en gemakkelijk afsluiten tegen een klein bedrag per maand. Mocht er iets worden gestolen of is er schade door brand, overstromingen of lekkage, dan ben je in veel gevallen verzekerd tegen schade.

Voor een klein bedrag per maand verzeker jij je tegen diefstal en schade aan je inboedel. Het verschilt per regio hoeveel premie je betaalt, hieronder zie je een overzicht van de jaarpremie die jij als uitwonende student of starter betaalt:

Woon jij in een studentenkamer in Nijmegen en wil je je inboedel voor € 10.000 verzekeren, dan betaal je slechts € 2.50 per maand (exclusief assurantiebelasting).

Meer informatie over het afsluiten van een inboedelverzekering? Neem gerust contact op, wij adviseren je graag of sluiten samen met jou direct een inboedelverzekering af!

Aansprakelijkheidsverzekering voor studenten

Wanneer je op jezelf gaat wonen ben je meeverzekerd op de aansprakelijkheidsverzekering van je ouders mits je een voltijd studie doet. Natuurlijk moeten je ouders wel een aansprakelijkheidsverzekering met gezinsdekking hebben, wil je mee verzekerd zijn. Het is verstandig om dit na te vragen bij je ouders, zo kom je niet voor financiële verrassingen te staan.

In onderstaande gevallen is het verstandig om zelf een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten:

  • Je stopt met je studie, maar blijft nog wel op kamers wonen.
  • Je woont nog thuis, studeert niet (meer) en bent ouder dan 28 jaar.
  • Je studeert, bent uitwonend en ouder dan 28 jaar.
  • Ga je trouwen en woon je nog wel thuis? Ook in dat geval heb je je eigen aansprakelijkheidsverzekering nodig.

AVP-studenten

Waarom een aansprakelijkheidsverzekering voor studenten?

Net als een inboedelverzekering is een aansprakelijkheidsverzekering gemakkelijk een tegen een klein bedrag per maand af te sluiten. Een aansprakelijkheidsverzekering dekt schade aan spullen (Materiële schade) en mensen (letsel schade) die jij per ongeluk veroorzaakt. Ben je niet (meer) meeverzekerd met je ouders, dan kun je gemakkelijk zelf een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Doe je dit in combinatie met een inboedelverzekering, dan kun je in de meeste gevallen wat pakketkorting meepakken.

In onderstaande tabel staat een overzicht van de jaarpremie die jij als uitwonende student of starter betaalt:

Woon jij in een studentenkamer in Nijmegen en wil je een aansprakelijkheidsverzekering met een verzekerd bedrag van € 1.250.000, dan betaal je slechts € 2,19 per maand (met en eigen risico van € 90 exclusief assurantiebelasting). Jouw eigen studenten verzekering is binnen no-time afgesloten!

Heb je vragen over verzekeringen of andere financiële zaken, naam dan gerust contact op met een van onze adviseurs. Wil je een vrijblijvende offerte voor een inboedel- en/of aansprakelijkheidsverzekering voor studenten of starters? Mail of bel gerust!

026-203 4002 – info@woon-goed.nl

Inboedel- en/of aansprakelijkheidsverzekering afsluiten? Zo geregeld, vul het contactformulier in en wij nemen contact op!